BOUQETJE

een reis naar optimisme

Vegetarisch en simpel

Een reactie plaatsen

Ingrediënten:

  • Chinese kool
  • Taugé (100 gram)
  • Tahoe (tofu)
  • Aubergine
  • Witte rijst of Zilvervliesrijst
  • Sambal Oelek
  • Ketjap Manis
  • Bruschetta kruiden
  • Olijf olie

Klaarmaken:

Neem de helft van de aubergine en snij deze in blokjes of kleine reepjes, gooi deze in een wok pan met wat olijf olie en snij vervolgens de helft van de tahoe in blokjes die je ook in de pan bij de aubergine er in doet. Laat deze even bakken en voeg vervolgens de taugé toe. Dan doe je er wat sambal oelek bij, zelf doe ik er zo’n 3 á 4 theelepels sambal bij, dat is aan jezelf wat je lekker vind.
Dan strooi je er lekker wat bruschetta kruiden over heen, je hoeft er niet heel zuinig mee te zijn maar ook niet overdrijven! Roer alles lekker door elkaar tot alles een beetje verkleurd is door de sambal.

Dan neem je de helft van een Chinese kool, ik doe dat vaak in de lengte, dan heb je ook het sappige kontje er van. Snij het in reepjes, fijn of grof, net wat jij fijn vind en gooi dit ook in de wok en roer het goed door elkaar. Doe er wat kleine scheutjes ketjap bij en roer de boel weer door elkaar.
Laat het op een niet al te hoog vuurtje staan en roer het af en toe tot de Chinese kool, de taugé en de aubergine wat zachter zijn of net hoe jij het lekker vind.

Ondertussen staat de rijst al op, zelf vind ik dit gerecht het lekkerst met zilvervliesrijst. Ik doe altijd 1 mok aan rijst.

Ook is het lekker met champignons of als je graag vlees er bij neemt dan is geruld gehakt ook lekker voor er doorheen.

Bovenstaand recept gaat uit van één persoon en dan heb je twee volle borden.

Advertisements

Auteur: Ayana

Mama, kunstschilder, tekenaar, dichter, web- & grafisch design.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s